sábado, 28 de diciembre de 2013

Bacoa Universitat








Això de dignificar tant hamburgueses com entrepans francament ens agrada molt.

Son molts els moments quotidians que ja sigui per manca de temps en els dies laborables, o per planificació del temps de lleure,  o perquè no et vols gastar moltes peles, t'és molt pràctic recórrer a una opció de menjar alguna cosa ràpida. I ràpid no ha de voler dir dolent, pel que celebrem les nombroses opcions que els darrers anys estan sorgint a Barcelona per menjar digníssimes hamburgueses i digníssims entrepans.

Tocant Plaça Catalunya, a Ronda Universitat trobem el segon Bacoa de la ciutat (el primer es troba al voltant del mercat de Santa Caterina).

L'australià Brad Aisnworth va apostar a Barcelona pel concepte hamburguesa gourmet amb el Bacoa de Santa Caterina. Donat l'èxit, va seguir en aquest primer local el Kiosco (Marqués de l'Argentera) i recentment el Bacoa Universitat.

Els Panxacontents, com autèntics fanàtics del mercat de Santa Caterina, ja havíem anat forces vegades al primer dels Bacoa, pel que donant un tomb pel centre al topar amb el de Ronda Universitat no vam poder resistir-nos a entrar-hi.

Al nou Bacoa, en un major espai s'ofereixen les ja clàssiques hamburgueses del seu predecessor com la Manxega, Japonesa etc. i estan igual de delicioses.

I com una imatge val més que mil paraules, aquí abaix veureu l'hamburguesa Bacoa (bacon, formatge manxec, cheddar, cogombres, mostassa), acompanyada amb unes patatones fregides:



La carn de vedella de les hamburgueses es madura seguint el sistema "dry aged", fet que potencia molt favorablement el sabor de la carn.

Un deu igualment en la qualitat dels ingredients que acompanyen les hamburgueses, com ara els formatges o les saboroses salses que ells mateixos elaboren, i que podem trobar ja dins l'entrepà formant part dels condiments de l'hamburguesa en qüestió o en salseres que podem menester en el nostre àpat. Aquí una fotillo amb les salseres de vinagreta i salsa brava:



El preu d'un àpat d'hamburguesa, més patates i beguda ronda els 12 euros. Molt ben invertida aquesta petita diferència d'eurets si la posem en relació amb al que t'ofereixen als arxiconeguts "temples" mundials de l'hamburguesa!!

Una cosa però que no ens ha acabat d'agradar és el rótul gegantí a la paret on se'ns diu literalment i en diferents idiomes que Bacoa és només una hamburgueseria. Si us plau recull la teva taula per la següent persona. Vamos, que en moltes coses Bacoa no és la plasticburgueseria de tota la vida però que a l'igual que en aquell cutre-model si us plau fes el favor de tú mateix recollir-te la taula, i així gastem menys en personal. No home no Brad, amb lo bé que ho estaves fent tot no caiguis en l'error de pifiar-la just al final de l'àpat....recorda que precisament ens agrada Bacoa perquè NO és la "cutreburgueseria americana", ara no la pifiem per aquí....que no són pocs els menús de migdia de primer plat, segon i postre que sovint no arriben ni als 10 euros i bé et recullen la taula a l'acabar!!!

Però malgrat aquest petit detall, Bacoa, ja sigui a Santa Caterina o a Universitat, ens veiem molt aviat!!


Bacoa Universitat
Ronda Universitat, 31. Barcelona
Tlf 932 507 290
http://www.bacoa.es/


No hay comentarios:

Publicar un comentario